blog-post image

Badminton, alebo šport pre každého

Bedminton je šport, ktorý si môžu užiť ľudia všetkých vekových kategórií a schopností. Je to skvelý spôsob, ako si zacvičiť a posilniť svaly na ramenách, ramenách a chrbte. Bedminton je tiež skvelý spôsob, ako zlepšiť koordináciu ruka-oko. Ak hľadáte zábavnú a zdravú aktivitu s rodinou alebo priateľmi, bedminton je dokonalou voľbou!

Prečo je badminton skvelý šport?

Badminton je skvelý šport pre ľudí všetkých vekových kategórií a schopností, je nenáročný na kĺby a poskytuje skvelý tréning. Bedminton je tiež spoločenský šport, takže je to skvelý spôsob, ako spoznať nových ľudí a nadviazať priateľstvo.

Hranie bedmintonu má mnoho výhod. Bedminton je skvelý spôsob, ako zlepšiť svoju koordináciu a rovnováhu. Pomáha tiež posilňovať svaly na nohách, pažiach a celkovo posilní centrum tela. Bedminton je tiež skvelé kardio cvičenia, takže je dobré pre vaše srdce. A pretože bedminton je tak intenzívne cvičenie, môže vám pomôcť spáliť kalórie a schudnúť.

Takže ak hľadáte skvelý spôsob, ako sa dostať do formy, bedminton je šport pre vás! Existuje mnoho rôznych spôsobov hrania, takže si môžete nájsť štýl, ktorý vám vyhovuje. A existuje mnoho rôznych úrovní súťaže, takže môžete nájsť úroveň, ktorá je náročná, ale nie príliš obtiažna. Bedminton je skvelý spôsob, ako cvičiť, spoznávať nových ľudí a baviť sa! Tak na čo čakáš? Vezmite si raketu a začnite hrať ešte dnes!

Vybrať badmintonové vybavenie »

Pre koho je badminton vhodný?

Bedminton je šport, ktorý si môžu užiť ľudia všetkých vekových kategórií a schopností. Či už hľadáte zábavný spôsob, ako zostať fit, alebo sa snažíte súťažiť na najvyššej úrovni, bedminton má každému čo ponúknuť.

Jednou zo skvelých vecí na bedmintone je, že sa dá hrať vo vnútri aj vonku. To znamená, že si hru môžete užiť za každého počasia. Bedminton je tiež relatívne lacný šport, do ktorého sa môžete zapojiť, pretože všetko, čo potrebujete, je raketa a loptička.

Či už sa rozhodnete hrať dvojhru alebo štvorhru, bedminton je skvelý spôsob, ako zlepšiť svoju kondíciu a koordináciu. Rýchly charakter hry znamená, že sa vám rýchlo zvýši tepová frekvencia a tiež budete musieť byť rýchlo na nohách, aby ste dosiahli na loptičku.

Aké badmintonové vybavenie potrebujete?

Bedminton je šport, ktorý si môžu užiť ľudia všetkých vekových kategórií. Všetko, čo potrebujete, je bedmintonová raketa, bedmintonová loptička a sieť.

Pokiaľ práve začínate, odporúča sa zakúpiť sadu pre začiatočníkov. To zvyčajne zahŕňa bedmintonovú raketu, loptičku a sieť. Súčasťou sady je aj návod, ako nastaviť vybavenie a začať hrať.

Akonáhle budete mať základné vybavenie, môžete začať cvičiť svoju hru na dvore alebo v miestnom parku. Pokiaľ chcete svoju hru posunúť na vyššiu úroveň, môžete sa pripojiť k bedmintonovému klubu alebo sa zúčastniť turnajov. Bedminton je skvelý spôsob, ako zostať aktívny a baviť sa!

Vybrať badmintonové vybavenie »

Potrebujete nejaké ďalšie vybavenie?

Bedminton sa zvyčajne hrá vonku, takže budete chcieť mať pohodlné oblečenie voľného strihu, ktoré vám umožnia voľný pohyb, tenisky alebo iné kurtové topánky.

Ďalším doplnkom, ktorý sa vám bude hodiť je obal na rakety. Čo vám môže tiež spríjemniť hru vonku je šiltovka, potítko alebo slnečné okuliare. Nezabudnite, že ako pri každej inej činnosti je aj pri bedmintone potrebné dodržiavať pitný režim, a preto by sa vám mohla hodiť fľaša na vodu.

Ako vybrať badmintonovú pálku?

Pri výbere badmintonovej pálky treba zvážiť niekoľko faktorov.

  1. Prvá je hmotnosť pálky. Badmintonové pálky sa pohybujú od 80 gramov do 100 gramov.
  2. Druhým faktorom je bod rovnováhy pálky. Badmintonové pálky majú bod rovnováhy, ktorý sa pohybuje od 275 mm do 295 mm.
  3. Tretím faktorom je veľkosť úchopu pálky. Badmintonové gripy sa dodávajú v malých, stredných a veľkých veľkostiach.

Hmotnosť rakety by mala zodpovedať vášmu štýlu hry. Ak ste agresívny hráč, ktorý má rád tvrdé údery, potom by ste mali zvoliť ťažšiu raketu. Ak ste defenzívny hráč, ktorý si zakladá na umiestnení a presnosti, potom by ste mali zvoliť ľahšiu raketu.

Bod rovnováhy rakety by mal tiež zodpovedať vášmu štýlu hry. Ak ste agresívny hráč, ktorý má rád tvrdé údery, potom by ste si mali vybrať raketu s balančným bodom, ktorý je bližšie k hlave rakety.

Ak ste defenzívny hráč, ktorý si zakladá na umiestnení a presnosti, potom by ste si mali vybrať raketu s balančným bodom, ktorý je bližšie k rukoväti rakety. Veľkosť úchopu rakety by mala zodpovedať veľkosti vašej ruky. Ak máte malé ruky, mali by ste zvoliť malú veľkosť rukoväte. Ak máte veľké ruky, mali by ste zvoliť veľkú veľkosť rukoväte.

Tip na badmintonovú pálku:

Yonex NANOFLARE 380 SHARP, MATTE BLACK

Obr.: Yonex NANOFLARE 380 SHARP, MATTE BLACK

Ako vybrať badmintonové loptičky

Materiál loptičiek: Najčastejšie používanými materiálmi sú husacie perie a syntetika. Husacie perie je kvalitnejšie, ale aj drahšie. Syntetické loptičky sú lacnejšie a odolnejšie, ale nelietajú tak dobre ako loptičky z husacieho peria.

Veľkosť: Badmintonové loptičky alebo badmintonové košíky sa dodávajú v rôznych veľkostiach v závislosti od typu hry, ktorú chcete hrať. Pre jednotlivcov sa obvykle používa menšia loptička, zatiaľ čo väčšia sa používa pre štvorhru.

Hmotnosť: Ťažšie loptičky lietajú ďalej a rýchlejšie, ale je tiež ťažšie ich ovládať. Ľahšie péráky sa ľahšie ovládajú, ale nelietajú tak ďaleko ani tak rýchlo.

Tip na badmintonové loptičky:

Yonex Mavis 2000 žlté/pomalé

Obr.: Yonex Mavis 2000 žlté/pomalé

Ako vybrať topánky na badminton?

Badmintonové topánky sú jednou z najdôležitejších súčastí vybavenia každého hráča badmintonu. Poskytujú potrebnú priľnavosť a podporu, aby ste sa mohli rýchlo pohybovať po kurte.

Na trhu je k dispozícii mnoho rôznych typov badmintonových topánok, preto je dôležité vybrať si pár, ktorý je pre vás ten pravý. Tu je niekoľko tipov, ako vybrať topánky na badminton:

  1. Najprv zvážte typ povrchu, na ktorom budete najčastejšie hrať. Badmintonové topánky sú určené buď na tvrdý, alebo mäkký povrch. Pokiaľ často hráte na betónových alebo asfaltových kurtoch, potom by ste mali hľadať topánku s dobrou odolnosťou. Pokiaľ však väčšinou hráte v interiéri na drevenej podlahe, potom môže byť vhodnejšia ľahšia topánka s menšou priľnavosťou.
  2. Po druhé, premýšľajte o úrovni podpory, ktorú potrebujete. Badmintonové topánky majú rôzne úrovne podpory, od nízkej po vysokú. Ak máte slabé členky alebo ste náchylní na zranenie, potom môže byť pre vás dôležitá topánka s väčšou podporou. Ak však máte silné členky a nie ste náchylní na zranenie, potom môže byť pohodlnejšia topánka s nižšou podporou.
  3. V neposlednom rade vezmite pri výbere badmintonových topánok do úvahy svoj rozpočet. Existuje široká škála cien badmintonových topánok, takže je dôležité nájsť pár, ktorý zodpovedá vášmu rozpočtu.

Ako si vybrať badmintonovú sieť?

Bedminton je skvelá hra pre všetky vekové kategórie a výber správnej siete môže túto hru ešte viac spríjemniť. Tu je niekoľko vecí, ktoré treba mať na pamäti pri výbere bedmintonovej siete:

Veľkosť: Badmintonové siete sa dodávajú v rôznych veľkostiach. Uistite sa, že vyberiete takú, ktorá má vhodnú veľkosť pre vaše využitie, teda takú, ktorá vám bude pasovať na miesto, kde budete hrať.

Materiál: Badmintonové siete sú vyrobené z rôznych materiálov, ako je nylon, polyester alebo sieťovina.

Farba: Badmintonové siete sa dodávajú v mnohých rôznych farbách. Vyberte si taký, ktorý bude viditeľný na pozadí vášho kurtu alebo hracej plochy.

Cena: Badmintonové siete sa líšia cenou, takže si vyberte takú, ktorá je v rámci vášho rozpočtu.

Tip na badmintonovú sieť:

PERFLY Bedmintonová sieť Easy Net 5 m

Obr.: PERFLY Bedmintonová sieť Easy Net 5 m

Ako vybrať badmintonový grip ak čomu je dobrý?

Gripy sú jednou z najdôležitejších súčastí vašej hry. Správny úchop môže znamenať zásadný rozdiel vo vašej bedmintonovej hre. Tu je návod, ako si vybrať ten správny bedmintonový grip pre vás a čo môže urobiť pre vašu hru.

Pri výbere bedmintonovej rukoväte je potrebné zvážiť mnoho faktorov, ako sú: veľkosť ruky, veľkosť rukoväte rakety, štýl hry a osobné preferencie. Akonáhle zvážite všetky tieto faktory, môžete si vybrať bedmintonový grip, ktorý je pre vás ten pravý.

Najdôležitejším faktorom pri výbere bedmintonového gripu je veľkosť ruky. Ak máte malé ruky, budete musieť zvoliť menšiu veľkosť rukoväte. Pokiaľ máte veľké ruky, budete musieť zvoliť väčšiu veľkosť gripu. Ďalším faktorom, ktorý musíte zvážiť, je veľkosť rukoväte rakety. Pokiaľ máte malú raketu, budete musieť zvoliť menšiu veľkosť gripu. Pokiaľ máte veľkú raketu, budete musieť zvoliť väčšiu veľkosť gripu.

Posledným faktorom, ktorý musíte zvážiť, je štýl hrania. Ak ste útočiaci hráč, ktorý tvrdo zasiahne raketu, budete musieť zvoliť tvrdší úchop. Ak ste defenzívny hráč, ktorý využíva viac kontroly, budete musieť zvoliť mäkšie úchop. Akonáhle zvážite všetky tieto faktory, potom je čas vybrať si bedmintonovú rukoväť, ktorá je vhodná pre vašu hru a veľkosť ruky.

Tip na badmintonový grip:

PERFLY Omotávka Superior na bedminton modrá 3 ks MODRÁ

Obr.: PERFLY Omotávka Superior na bedminton modrá 3 ks MODRÁ

Ako vybrať obal na badmintonovú raketu?

Obaly na bedmintonové rakety sa dodávajú v rôznych tvaroch, veľkostiach a farbách. Ale s toľkými možnosťami na výber, ako viete, ktoré puzdro je pre vás a vašu bedmintonovú raketu to pravé? Tu je niekoľko vecí, ktoré treba mať na pamäti pri výbere puzdra na bedmintonovú raketu.

Prvá vec, ktorú treba zvážiť, je veľkosť puzdra. Chcete sa uistiť, že puzdro, ktoré si vyberiete, je dostatočne veľké, aby sa do neho pohodlne zmestila vaša bedmintonová raketa. Pokiaľ je puzdro príliš malé, môže sa vaša raketa počas prepravy poškodiť.

Ďalšou vecou, ktorú treba zvážiť, je materiál puzdra. Badmintonové puzdrá môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, vrátane plastu, hliníka alebo dokonca uhlíkových vlákien. Každý materiál má svoje výhody a nevýhody, takže si pred rozhodnutím urobte svoj prieskum.

Nakoniec budete chcieť zvážiť cenu puzdra. Badmintonové tašky sa môžu pohybovať v cene od pár stoviek až tisícov korún. Je dôležité nájsť puzdro, ktoré zodpovedá vášmu rozpočtu a vyhovuje vašim potrebám.

Tip na badmintonovú raketu:

Yonex NANOFLARE 380 SHARP, MATTE BLACK

Obr.: Yonex NANOFLARE 380 SHARP, MATTE BLACK

Záver

Bedminton je skvelý šport, pretože vyžaduje rýchle reflexy, obratnosť a koordináciu. Poskytuje tiež skvelé kardio cvičenia a je možné ho hrať vo vnútri alebo vonku. Aj keď zvládnutie hry vyžaduje určitý cvik, bedminton sa dá pomerne ľahko naučiť a môžu si ho užiť ľudia všetkých vekových kategórií. Či už hľadáte súťažné odbytiská alebo len zábavný spôsob, ako zostať aktívny, badminton rozhodne stojí za to vyskúšať!

Vybrať badmintonové vybavenie »

TOP produkty z kategórie Badminton