Popis
Možností, ako nahradiť repkový cukor, je veľa. Umelé sladidlá pomaly vychádza z módy, vytláča je najmä stévie, ktorá však každému nechutí pre svoju sladkého drievka pachuť. V tomto prípade sa ponúkajú prírodné sirupy, ktoré sú chuťovo lahodné. Jedným z nich je aj sirup z agáve. Tento sirup je nerafinovaným sladidlom, ktoré obsahuje vysoký podiel ovocného cukru – fruktózy, menšie množstvo dextrózy a nízke množstvo sacharózy. Agáve je druh kaktusu, ktorý rastie na rôznych miestach zemegule, najmä potom v Strednej a Južnej Amerike. Napríklad v Mexiku sa každoročne sbiera ohromné ​​množstvo divokých kaktusov, z ktorých je potom agávový sirup vyrobený. Veľká výhoda sirupu z agáve je, že zladí ešte viac než cukor, dokonca zladí viac ako med, navyše je jeho chuť vyvážená a neutrálna. Rovnaké sladkosti pokrmov dosiahneme s polovicou kalórií oproti bežnému repnému cukru. Čo to vlastne znamená? Stačí použiť 3/4 požadovaného množstva sirupu z agáve oproti bežnému cukru. Má stredne riedku konzistenciu, aj preto je využívaný pri pečení a varení. Sirup z agáve na seba viaže vlhkosť, preto si upečené pečivo zachováva vláčnosť a nie je vysušené. Tiež sa veľmi dobre rozpúšťa v studenom aj teplom nápoji. Ako využiť sirup z agáve v kuchyni? Možno ho pridať do čaju alebo do kávy namiesto repného cukru. Keďže agávový sirup zladí oveľa viac než bežný cukor, stačí ho použiť mene, vďaka čomu má výsledný pokrm nižší obsah kalórií. Veľakrát sa preto pridáva pri pečení do cesta a pri výrobe cukroviniek, možno si z neho urobiť i zdravú kašu.   Zloženie: zahustená bio šťava z kaktusu agáve   Energetické hodnoty v 100 g:  1260 kJ / 297 kcal   Nutričné hodnoty v 100 g: tuky 0 g (z toho nasytené mastné kyseliny 0 g) sacharidy 71 g (z toho cukry 71 g) bielkoviny 0 g soľ 0 g   Skladovanie: Skladujte pri teplote do 21 °C.   Výrobca: Natural Jihlava JK s. r. o.   Krajina pôvodu: Mexiko  .

Značka Natural Jihlava

EAN: 8595617902257